Chcete konvektomat na splátky a spoustu výhod zdarma? Jak na to?

Vaření Sous Vide v konvektomatu

Sous-vide je  tepelná úprava, při které se potraviny tepelně upravují v páře nebo ve  vodní lázni zavakuované ve vakuovacích sáčcích. Sous-vide se připravuje při nízkých teplotách a to zpravidla nejčastěji pod 60°C.

Sous-vide se využívá při přípravě mas jako třeba hovězí roštěná, Roastbeef, svíčková, kachní prsa, mořské plody, rolády, ale i zeleniny jako červená řepa, mrkev atd. Po dokončení tepelné úpravy doporučujeme zchladit v šokéru a ve vákuu takto připravené pokrmy můžete skladovat až týden a mít je stále připravené na výdej v perfektním stavu.

Účelem přípravy Sous-vide je v maximální  množství zachovat chuť, vitamíny, minerální látky a vzhled potraviny. Je důžité zmínit, že při této úpravě je váhová ztráta jen maximálně okolo 5%.

Výhody přípravy Sous-vide v konvektomatu Rational jsou:

  • Můžete si najednou připravit dopředu větší množství porcí, zchladit a skladovat připraveno na výdej několik dní
  • Nízkoteplotním vařením ve vákuových sáčcích v konvektomatu snižujeme váhovou ztrátu
  • Pomalým vařením při nízké teplotě sa zachovává křehkosť a šťavnatost masa a zeleniny, obsah minerálních látek a vitamínů 

Kvalita výsledku je závislá nejvíce na dodržení postupu pro vaření Sous Vide, jako je teplota vodní lázně nebo páry a doba úpravy. Proto doporučujeme dělat Sous Vide v konvektomatu Rational. Konvektomat Rational zaručí přesnou regulaci teploty páry a rovnoměrné prostředí v celém prostoru varné komory.

Teplotu v konvektomatu Rational hlídá tenká specální sonda pro úpravy Sous Vide tzv. sous vide sonda.

Označeno s:
Označeno v Blog, Obecně o konvektomatu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*