Chcete konvektomat na splátky a spoustu výhod zdarma? Jak na to?

Uzení v konvektomatu Rational – Zajímá vás, jak lze v konvektomatu udit?

Ano, je to opravdu tak. V konvektomatu Rational jde opravdu udit a výsledky jsou jako byste uzené výrobky koupili přímo od řezníka. Nebudu chodit kolem horké kaše a popíši zde moji nedávnou zkušenost s mým kamarádem Michalem, který je šéf kuchař v jednom z hotelů, kde jsme dodávali konvektomat SCC61 a také konvektomat CM101.

Jak je uzení v konvektomatu Rational možné?

K uzení v konvektomatu Rational je zapotřebí přídavné zařízení Rational VarioSmoker, které můžete vidět zde na stránce na obrazcích nebo ve videu. VarioSmoker stojí cca 12.560Kč bez DPH a  skládá se ze dvou částí (objednat si jej můžete níže na stránce nebo zde). Krabičky s elektrickým napětím na 220V a krabičky s elektrickou spirálou, kde se sypou piliny, které se díky el. napětí rozžhaví a vzniká kouř.

Než se piliny dostatečně rozžhaví a rozdoutnají, tak to vezme asi 20-30 minut. My jsme se s Michalem rozhodli udit bůčky, krkovice, panenky a žebra. Pro uzení jsme použili konvektomat Rational CM101, tak aby jsme měli konvekťák SCC61 volný na polední objednávky.

Uzení v konvektomatu Rational

Udili jsme tedy v manuálním konvektomatu. Než se nám piliny dobře rozdoutnaly, tak jsme dali maso vysušit. Naložili jsme konvektomat masem a manuálně zvolili teplotu 50° celsia a 0 % vlhkost a na 30 minut nechali maso v teple oschnout, aby se nám potom dobře udilo. Po 30 minutach jsme vložili do horního vsunu VarioSmoker, tak aby nám něj nekapala připadná šťáva z mas.

Nastavili jsme teplotu 50°C v komoře a 4x vyčoudili. Poté jsme maso dovařovali na 99°C páru a na sondu panenka 55°C, kýta a kotleta 72°C, a bůček 90°C na jádro.

Máte zájem o uzení a VarioSmoker Rational? Vyplňte tento formulář, prosím.

Označeno s: ,
Označeno v Blog, Články pro nováčky, Návody a postupy, Obecně o konvektomatu, Případová studie