Chcete konvektomat na splátky a spoustu výhod zdarma? Jak na to?

Michal ušetří 7.200Kč za měsíc díky pečení v konvektomatu

Michal Imričko je skvělý kuchař a také provozovatel hotelové resturace ve Frýdku Místku. A to je důvod, proč Michala zajímá, kde lze ušetřit náklady díky vaření v konvektomatu. Když jsem ho poprosil, aby mi řekl, proč by lidé měli chtít konvektomat Rational, nemohl jsem ho snad hodinu zastavit v jeho povídání.

Z mnoha důvodů, které mi jmenoval jsem pro vás vybral ten, který i mě samotného překvapil a řekl jsem si, že to lidem musíme říct. Rádi vám pomáháme nejen s vařením, ale také jak vydělávat díky konvektomatu peníze.

Michale, provozuješ nejlepší hotelovou restauraci ve městě. Jak ses k tomu dostal?

Před lety jsem dělal kuchaře v jedné resturaci. Nájemce v Hotelu Silesie končil a oslovil mě přímo majitel, zda bych to nevzal a šel jsem do toho.

Co všechno obnáší teď tvoje pozice?

Už nejsem jen kuchař, ikdyž v naši kuchyni stále rád vařím. Teď jsem ale hlavně majitel restaurace a provozní v jednom. Musím stále vymyšlet, jak vést podnik dopředu. Musím hodně počítat, aby jsme vydělávali a tak se hodně dívám na náklady a kde je možné ušetřit.

Co ty a konvektomat?

Věděl jsem, že se mě na to brzo zeptáš :). Když jsem tady nastoupil, tak jsem koupil konvektomat Rational SCC61. Před rokem jsem musel koupit druhý. Zvolil jsem jako doplňkovou mašinu konvektomat Rational CM101 na deset vsunů. Za ty roky co jsem tady, se mi podařilo zvýšit návštěvnost a tak toho vaříme teď s akcemi daleko více, než když jsem tady začínal. Druhý konvektomat tak byla nutnost, už jsme to nestíhali.

Prozradil jsi mi, že jen na pečení vlastního pečiva, ušetříš 7.200Kč. Řekneš mi k tomu více?

Ano, je to tak. Jsme hotelová restaurace, tak tady děláme i snídaně, kde je pečivo každý den. K tomu je také pečivo oblíbenou přílohou ke steakům či polévkám. Než jsme měli konvektomat, tak jsem nakupoval pečivo jako jsou třeba housky cca 4Kč za kus. 

Denně u nás v restauraci spotřebujeme asi 80 housek. Kdybych je musel dále kupovat, stálo by mě to 320kč denně. Teď když si housky pečeme sami, mě jedna houska stojí vyrobit asi 1Kč. To je za den za 80 housek jen 80Kč! Denně jen na houskách tak ušetřím 240Kč.

Když to spočítám za měsíc, tak ušetřím tím, že si pečeme vlastní housky 7.200Kč. Samozřejmě ty úspory jsou i v pečení masa atd. Ale to bych Ti tady mohl sypat čísla celé odpoledne. Prostě konvektomat si na sebe lehce vydělá, to ví snad každý kuchař.

Michal Imričko, Frýdek-Místek, Hotel Silesia, www.hotelsilesia.cz

Pokud chcete ušetřit při vaření v konvektomatu na potravinách, rádi vás to naučíme jako Michala. Přihlaste se na naši předváděcí akci v pravém formuláři na této stránce a brzy se s vámi můžeme potkat.

Označeno v Názory kuchařů